TDC løber med kontrakt på over 1,2 mia. kr.

TDC løber med kontrakt på over 1,2 mia. kr.

TDC løber med aftale til 1,2 mia. kr. over fire år. Ifølge SKI dækker aftalen godt fem pct. af det danske telemarked.
Aftalen er forpligtende for staten og 80 kommuner.
80 kommuner har tilsluttet sig den nye SKI-aftale 50.48 og som vurderes til at være 1,2 mia. kr. værd over fire år. Staten er automatisk forpligtet på aftalen, og det betyder, at Telenor som har været stærke i staten i mange år, med et slag mister omkring 80.000 kunder. TDC har nemlig taget det hele.
Regeringen og KL aftalte med Økonomiaftalen for 2016, at SKI skulle integrere 16 indkøbsaftaler fra Statens Indkøbsprogram i Det fælleskommunale Indkøbsprogram. Det betyder, at der udvikles og etableres fælles indkøbsaftaler på de 16 områder.
Sidenhen har regeringen og regionerne aftalt med Økonomiaftalen for 2017, at regionerne også skal deltage i de 16 aftaler, der dermed bliver reelt tværoffentlige indkøbsaftaler.
SKI’s adm. dir. Signe Lynggard Madsen: ”Jeg glæder mig til, at vi kan offentliggøre aftalens detaljer for staten og de 80 kommuner, der har tilsluttet sig. Som forventet stiger priserne på mobilabonnementerne som følge af den generelle udvikling i markedet, men der er stadig tale om rigtig attraktive priser. I forhold til den samlede telefoni er der dog tale om en klar besparelse, da prisstigningen på mobiltelefoni mere end opvejes af de prisfald, vi har opnået på terminaler, mobilt bredbånd og fastnettelefoni. Derudover har vi stillet høje krav til dækning og ny teknologi, samtidig med at aftalens aftalevilkår er betydeligt bedre end leverandørernes standardvilkår. Jeg tror ikke, at det her resultat kunne være opnået uden den store indsats fra de kommunale og statslige eksperter, og hvis ikke de 80 tilsluttede kommuner og staten havde valgt at købe ind sammen”.
 
 
Bedre dækning indendørs
Teleekspert Benjamin Salamon, Salamon&Company, der har været rådgiver for SKI på aftalen, siger:
”SKI er lykkedes med den svære øvelse at forbedre markedets bedste aftaler på telefoniområdet både for staten og kommunerne, hvor særligt garanteret mobildækning har været i fokus. Aftalerne inkluderer således en betydelig forbedring af mobildækningen for både statslige og kommunale medarbejdere, da over 3.000 yderligere statslige og kommunale lokationer får garanteret indendørsdækning i forhold til de forrige aftaler.”
”Oveni dette bliver der garanteret udendørs mobildækning i udvalgte geografiske områder over hele landet, specielt udpeget af de statslige og kommunale brugere af aftalerne. Dette er selvfølgelig ikke gratis for leverandøren, men på trods af, at priserne på mobilabonnementerne stiger, stiger de fra et rekordlavt niveau til bare at være meget lave,” siger Benjamin Salamon.
 
Billigere mobiltelefoner
Benjamin Salamon:
”På andre dele af sortimentet leveres der markante besparelser, hvor især priser på mobiltelefonerne får et nøk nedad. Sidst, men ikke mindst, er aftalevilkår og aftalereguleringen betydeligt forbedrede i forhold til leverandørernes standardvilkår, så kunderne får en aftale, de kan være trygge ved de kommende 4 år. Samlet set er der tale om klare prisfald for både kommuner og stat på trods af, at kvaliteten, i form af mobildækning og aftaleforhold, forbedres yderligere.Fem vestjyske kommuner sammen om teleudbud
Fem kommuner i Midt- og Vestjylland gennemfører et nyt udbud om mobildækningen. Det er en gentagelse af udbuddet fra maj 2014. Ingen af de fem kommuner er med i den forpligtende SKI-aftale 50.48. Der er lagt en foreløbig tidsplan for udbuddet. Udbuddet gennemføres i andet kvartal 2018.
De fem kommuner er Herning, Holstebro, Lemvig, Skive og Struer kommuner. I 2014 brugte kommunerne deres fælles indkøbskraft til at lukke ”sorte huller” i kommunerne. Det har givet gode resultater, og de gentager derfor udbuddet i 2018, ifølge IT- og digitaliseringschef Poul Venø, Herning Kommune.
 
 
 
 
Indendørsdækning skal stige til i alt 12.657 lokationer i kommunerne og 1000 i staten.
Udendørsdækning stiger til 13.721 lokationer i kommunerne og 1320 i staten.