Seks vestjyske kommuner går sammen om nyt mobiludbud

Seks vestjyske kommuner går sammen om nyt mobiludbud

Seks kommuner i Vestjylland går ud i et nyt fælles udbud for at sikre bedre mobildækning i området. Siden november 2017 har kommunerne været i dialog med de fire mobiloperatører, og ifølge IT- og digitaliseringschef Poul Venø, Herning Kommune, har operatørerne sat deres aftryk på udbudsmaterialet.

Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer kommuner gennemfører inden sommerferien et fælles EU-udbud på mobilområdet. Det gjorde de seks kommuner også i 2014, da Telenor vandt. Denne aftale udløber 31. oktober i år. Derfor vil der blive sat navn på leverandøren inden sommerferien i år. Den ny aftale træder i kraft 1. november 2018.

”De midt-og vestjyske kommuner har god tradition for at arbejde sammen. Det gælder også for den digitale infrastruktur. Det gjorde vi ved fællesudbuddet på telefoni i 2014. Det nye udbud er reelt en gentagelse af dette. Denne gang har vi dog været i endnu tættere dialog med operatørerne. Målet er at sikre flere virksomheder og borgere gode, digitale forbindelser,” siger Poul Venø.

Han sidder desuden med i faggruppen for digital infrastruktur i Business Region MidtVest.

 

 

FAKTA

Ifølge Energistyrelsens opgørelse er der 23.000 adresser i de seks kommuner, heraf over 5.700 virksomhedsadresser, der har bredbåndsforbindelser med maksimum 10 Mbit/s ned 2 Mbit/s op.

”Vores område er en del af det telepolitiske udspil fra regeringen, da hastighederne på internetforbindelser og mobildækning ikke er tilstrækkelige. Vi ser frem til at få glæde af et nyt teleforlig, hvor der vil blive efterspurgt bedre fastnetforbindelser og bedre mobildækning,” siger Poul Venø.

Han er godt tilfreds med den dialog der har været med teleoperatørerne op til det nye mobiludbud.

 

Status for opnåelsen af regeringens bredbåndsmålsætning i kommunerne i Business Region MidtVest i 2018 er følgende:

Herning Kommune 92 pct.

Holstebro Komme 87 pct.

Ikast-Brande Kommune 94 pct.

 Lemvig Kommune 72 pct.

 Ringkøbing-Skjern Kommune 77 pct.

Skive Kommune 90 pct.

 Struer Kommune 82 pct.

Ikast Brande Kommune er med i Business Region MidtVest, men er ikke med i det nye udbud om mobiltelefoni.

Tildelingen af udbuddet sker senest 30. juni.