Projektleder i Gladsaxe Kommune: ”Støttesystemerne og rammearkitekturen er en stor fordel for kommunerne”

Projektleder i Gladsaxe Kommune: ”Støttesystemerne og rammearkitekturen er en stor fordel for kommunerne”

Senior Projektleder i Digitaliseringsafdelingen, Andreas Behrens, Gladsaxe Kommune, er en varm fortaler for anvendelse af Støttesystemer og den Fælleskommunale Rammearkitektur. Han har på vegne af Gladsaxe Kommune sammen med udvalgte kollegaer fra fagområderne været pilotkommune på en række af KOMBITs fagsystemer.

Gladsaxe Kommune har været pilotkommune på en række af KOMBITs fagsystemer. Kommunen var den første, der fik hul igennem til BBR. Lige nu drejer det sig om Støttesystemet Adgangsstyring, som er det første Støttesystem fra KOMBIT, der er gået i produktion til DAR og BBR.

”Jeg er varm fortaler for den måde, det hele bliver lavet på. Støttesystemerne vil give kommunerne en samlet struktur, den samme platform, og en ensartet måde at gøre det på, når it-brugere skal have adgang til it-systemer. I forhold til tildeling af rettigheder sker det også efter de samme principper. Det er en stor fordel for kommunerne at finde en standardiseret måde at gøre det på.”

”Det er den samme lille gruppe af mennesker, der styrer systemadgangen i Gladsaxe Kommune. Vi har to mennesker, der tager sig af den praktiske del af systemadgangen for rigtig mange systemer. Der har selvfølgelig været en indlæringsperiode for os. Det er nye principper, nye processer og vi har skullet have nye værktøjer. Men det går fremad og retningen er rigtig”. 

Han understreger det er et langt træk at komme i mål. Men initiativerne, der sættes i gang, trækker i samme retning.

”Jeg synes det er stærkt, og principperne i rammearkitekturen er til stor fordel for kommunerne. Fordi jo flere systemer, vi kan koble os på gennem Støttesystemerne, desto bedre rationale for kommunen.  Adgangsstyring til brugere er det første Støttesystem, vi har taget i brug. Vi bruger det til DAR og BBR og SAPA. Adgangsstyringen i SAPA er dog væsentlig mere kompleks end BBR og DAR,” siger Andreas Behrens.

SAPA er kun taget i brug i begrænset omfang i Gladsaxe Kommune af tre årsager.

Dels er det en interimudgave af SAPA, der er taget i drift, dels er en vigtig funktion af sikkerhedsmæssige årsager slået fra, og dels giver SAPA endnu kun adgang til de samme data, som medarbejderne i dag kan se i KMD SAG.

”Når de udfordringer bliver løst, vil SAPA blive taget i brug i større omfang i kommunen. Vi forventer, at SAPA bliver et godt værktøj til at understøtte den tværgående og helhedsorienterede sagsbehandling,” siger Andreas Behrens.