OS2mo har fortsat fuld fart på

OS2mo har fortsat fuld fart på

”Selvfølgelig kan DIGITs fravalg af OS2mo mærkes,” siger sekretariatschef Rasmus Frey, OS2 fællesskabet.

”Når DIGIT, der består af 12 kommuner vælger at gå en anden vej og trækker sig fra projektet kan det selvfølgelig mærkes. Men et tilsvarende antal kommuner er fortsat tilsluttet og er aktive i OS2mo. Lige så mange viser stor interesse for at komme i gang. Så alt i alt er videreudviklingen af OS2mo og projektorganiseringen tilbage på sporet og fortsætter ufortrødent,” siger Rasmus Frey.

OS2-fællesskabet har udviklet Medarbejder- og Organisationssystemet OS2mo, der er et open source system til at styre organisationsændringer.

OS2mo er et open source projekt med 13 kommuner og det økonomiske fundament for videreudviklingen er på plads. Vi har fået et sekretariat og næste release kommer i slutningen af 2019. OS2mo har fortsat fuld fart på.

OS2mo er en løsning, der understøtter arbejdet med sikkerhed, roller, medarbejder og organisationsændringer. Det, der er specielt ved OS2mo, er, at man kan lægge en hel organisationsændring ind på forhånd. Når dato for ændringen indtræder, synkroniseres informationen op i KOMBITs støttesystemer samt ud til de lokale systemer. På den måde automatiseres og forsimples processen og giver dem, der sidder med ansvaret for sikkerhed, rettigheder, adgang til data og klassifikationer et værktøj, hvor de kan arbejde langt mere proaktivt.

OS2mo er også en implementering af en række rammearkitekturkomponenter som STS Organisation og STS Klassifikation. Når en kommune implementerer OS2mo, implementeres komponenterne i den lokale infrastruktur. På den måde er OS2mo en enhed, der gør at kommunen kan begynde en digital modenhedsrejse imod at implementere lokale services, der effektiviserer arbejdet med at digitalisere processer.

Alle kommuner er velkommen til at deltage i OS2mo.