Ny ØS Indsigt kontrakt lander hos EG

Ny ØS Indsigt kontrakt lander hos EG

”Tildelingen er sket til EG,” siger bestyrelsesformand i ØS Indsigt, Martin Sort Mikkelsen, Hjørring Kommune, efter at ejerkredsen, der består af ti kommuner og to regioner, annullerede det tidligere EU-udbud på grund af en klage over udbudsteksten til økonomisystemet. Det var EG, der klagede til Klagenævnet for EU-udbud, og fik medhold. Nu har EG så vundet den samlede kontrakt.
Det var leverandøren EG, der klagede over udbudsteksten til økonomisystemet ØS Indsigt, da der var en tilkendegivelse af, at databasen skulle være MySQL, som bygger på Open Source. EG fik foreløbigt medhold i sin klage. Det betød, at ejerkredsen bag ØS Indsigt annullerede udbuddet før sommerferien og lavede et nyt EU-udbud, som EG – den nuværende samarbejdspartner – har vundet.
Til forskel fra det første EU-udbud, som var delt op i to, hvor Miracle vandt applikationsvedligeholdelsen og EG vandt serverdriften – sendte ejerne det andet udbud ud i én samlet kontrakt og overlod til leverandøren at vælge den database, der skulle bruges til vedligeholdelse og videreudvikling af applikationen. Det er denne samlede kontrakt, som EG nu har vundet.
”Vi har fået nogle gode tilbud fra tre leverandører. Evalueringen af disse viste, at EG samlet set havde leveret det bedste tilbud, hvorfor de vandt aftalen. Der er tale om en ny aftale og et nyt kontraktgrundlag. Så selv om leverandøren er den samme som nu, er det et nyt samarbejde som vi skal have pustet ny energi i,” siger Martin Sort Mikkelsen.
De tre leverandører, som bød på ØS Indsigt i anden runde, var: CGI, Netcompany og EG. Den nye byder i anden runde var Netcompany, hvorimod Miracle, som vandt applikationskontrakten i første runde, ikke bød ikke i anden omgang på den samlede kontrakt.   
Ejerkredsen består af 10 kommuner og to regioner. Det er drevet som forening, der i fællesskab ejer kildekoden til it-systemet ØS Indsigt. 
Det er de to konsulentvirksomheder Optimum IT og Tolstrup & Hvilsted, der i forbindelse med begge udbud har rådgivet ejerkredsen bag ØS Indsigt.
Selv om det er én aftale overtager leverandøren koden for applikationen den 1. januar 2019 og overtager driften fra 1. maj 2019.
I det nye udbud er der udover de 12 ejere af ØS Indsigt, 17 kommuner og 1 region med som passive medlemmer. De er med på sidelinjen i udbuddet, og kan siden vælge at blive aktive medlemmer og bruge ØS Indsigt.  
Foreningen har overordnet set samme struktur som Brugerklubben SBSYS og der er sammenfald i medlemskredsen.
 
 

 
 
FAKTA
 
Ejerkredsen:
Regioner:
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Kommuner:
Gladsaxe, Herning, Hjørring, Holstebro, Hørsholm, Ikast-Brande, Jammerbrugt, Odense, Svendborg, Vejle.