notITser

notITser

- KL undersøger kommuners erfaringer fra Coronakrisen
- Gladsaxe producerer visirer til hjemmeplejen på 3D-printere
- Digitaliseringsmessen20 - tilmeldingen er åben
KL undersøger kommuners erfaringer fra Coronakrisen
Corona-krisen har ført til, at mange flere har fået erfaringer
med virtuelle møder og digitale arbejdsformer.
Allerede nu ser vi kommuner dele deres erfaringer og oplevelser med at få digitale og virtuelle arbejdsformer til at fungere. Videncenteret for digitalisering og teknologi i KL vil følge op på kommunernes erfaringer, formidle indsigter og brugbare redskaber, som kan være nyttige, når vi er på den anden side af Corona-krisen. Det kan både være på it-området, i borgerservice, skoleområdet, ældre-og sundhedsområdet eller på de mange andre områder, der pt. arbejder på nye digitale måder.
KL modtager gerne informationer fra kommunerne om dette.
  ‹‹‹

 
 
Gladsaxe producerer visirer til hjemmeplejen på 3D-printere
3D-printere til undervisning og test af læringsteknologi er lige nu sat i gang med at printe beskyttelsesvisirer
til Gladsaxes hjemmepleje og plejeboliger.
Normalt bliver 3D-printerne i Gladsaxe Pædagogiske Videnscenter, GPV, brugt, når der skal printes ting til skoleundervisning eller testes læringsteknologier. Men lige nu står kommunens 3D-printere samlet på GPV og printer beskyttelsesvisirer til Gladsaxes hjemmepleje og plejeboliger.
Fri 3D-skabelon til beskyttelsesvisirer
Ideen med at printe visirer kommer fra Italien, hvor et kreativt hoved lavede en skabelon, så man ved hjælp af et 3D-print, et A4-plastark, som normalt bruges til laminering, og en bred elastik, kan producere et visir til bare tre kroner stykket. Skabelonen blev udbredt via facebookgruppen ’DK Makers mod Corona’. Den består af over 1500 medlemmer, hvoraf flere er tilknyttet digitale skaberværksteder – de såkaldte FabLabs.
Så nu kan alle med en 3D-printer kan gå i gang med at producere værnemidler. Derfor er GPV gået i gang og kan nu producere 60 visirer i døgnet til Gladsaxes medarbejdere i hjemmeplejen og plejeboliger.
- Vi er jo et FabLab, så vi følger med i, hvad der sker på de sociale medier inden for feltet. Her er der generelt rigtig meget fokus på åbenhed og vidensdeling. Så da vi blev opmærksomme på muligheden for at producere visirer, gik vi straks videre med idéen, siger Kristina Velser, som er leder af GPV.
Selvom 3D-printere ikke kan hamle op med den høje produktionshastighed på fabrikkerne, er det stadigvæk en relativ billig og nem måde at lave sine egne værnemidler.
  ‹‹‹
 

Digitaliseringsmessen20 - tilmeldingen er åben
Digitaliseringsmessen er Danmarks største begivenhed for offentlig digitalisering og i
år åbner vi dørene i Odense Congres Center den 23. september
Tilmeld dig og dine kollegaer Digitaliseringsmessen og få inspiration til hvordan din kommune
kan igangsætte kommunalpolitiske drøftelser af perspektiver, muligheder og udfordringer.
Prisen for at deltage er 900 kr. ex. moms, og der er fuld messeforplejning inkluderet i prisen.
Du kan løbende læse mere om dette års messe på www.digitaliseringsmessen.dk