Lynhurtigt internet til 20.000 østjyder i 2020

Lynhurtigt internet til 20.000 østjyder i 2020

Ifølge Fibia accelererer udrulningen af fibernet i Østjylland. Selskabet har fået en god modtagelse med 10.000 østjyske adresser i 2019. Men nu bliver tempoet sat yderligere op. Målet er at tilbyde 20.000 nye adresser fibernet i løbet af 2020.
Selvom Fibia også er ramt af coronakrisen i Danmark, så giver selskabet løfte om at nå de 20.000 husstande i Østjylland i 2020.
”Vores arbejde med at rulle fibernet ud, fortsætter på trods af krisen. Meget af vores arbejde foregår udendørs, og vi er selvfølgelig meget opmærksomme på at følge alle retningslinjer, når vi og vores samarbejdspartnere, som f.eks. teknikere, besøger private hjem og arbejdspladser,” siger direktør for salg og service Mia Stroustrup, Fibia. 
Udrulningen er en del af en plan, hvor østjyske NRGi investerer over 1,2 mia kroner i at muliggøre fibernet til andelshaverne, der bor i selskabets forsyningsområde frem mod 2023.
Lige nu tilbyder Fibia fibernet i Tirstrup, Trustrup, Elsegårde strand, Grenå Strand, Ølsted og Norvangen i Vejle Ø.
Andre steder i det østjyske er selskabet ved at undersøge interessen for fibernet. Det vil sige, hvis interessen er tilstrækkelig stor i området, kommer Fibia og graver fibernet ned.
De områder, der bliver undersøgt lige nu:
Vestermarken, Horsens, Ø’ervej og Christianslundvej , Ebeltoft, samt  i Løsning, Hedensted.
”Vi har været godt i gang med udrulningen i 2019 og er samlet set foran vores tidsplan. Muligheden for at blive koblet på en fiberforbindelse er blevet taget godt imod hos husstande og virksomheder, og derfor glæder vi os nu til at sætte turbo på udrulningen i Østjylland og tilbyde endnu flere den mulighed,” fortæller Casper Holst-Christensen, der er adm. direktør i Fibia.
I Østjyske NRGi, der ejer godt en tredjedel af selskabet og investerer over
 
1,2 mia. kroner frem mod 2023 i at sikre fiberforbindelser til andels-
haverne, er man glad for, at så mange andelshavere tager i mod tilbuddet og ser frem til at kunne servicere endnu flere andelshavere med østjyske fiberforbindelser i 2020.
Nogle af de husstande, der allerede har fået de hurtige fiberforbindelser, er Samsø og Anholt. De kan bryste sig af at være digitale foregangsøer med hurtige fiberforbindelser. Således blev det i 2019 muligt for 3.200 husstande på Samsø at koble sig på, hvoraf 1.300 har etableret forbindelse, mens de 127 fastboende på den lille ø Anholt kan koble sig på i slutningen af 2020.


 
Fibia får bøde på en lille million
Tre kommuners servicemeddelelse til udvalgte borgeres e-boks om mulig etablering af hurtigt internet, har givet Fibia en bøde, ifølge Forbrugerombudsmanden.
9.646 borgere har modtaget brev i deres e-boks og med en standardtakst på 100 kr. for hver afsendt meddelelse, bliver bøden på I alt 964.600 kr., som Fibia har accepteret.
I forbindelse med afgørelsen har Fibia, identificeret yderligere tre forhold, der måske kan være en tilsvarende overtrædelse af spamforbuddet.