Kalundborg Kommune vil gerne have vasket de røde pletter af

Kalundborg Kommune vil gerne have vasket de røde pletter af

Da Energistyrelsen kortlagde internethastighederne i hele landet i forbindelse med lanceringen af Bredbåndspuljen, viste den, at hver anden ejendom i Kalundborg Kommune havde mellem nul og 5 Mbit/s i internethastighed. Landkortet over internethastigheder i Kalundborg er fyldt med røde pletter.
Borgmester Martin Damm (V) Kalundborg Kommune og næstformand i KL hilser derfor Seas-NVE´s investering på 3,4 mia. kr. i fibernet på Vest- og Sydsjælland velkommen.
Kalundborg Kommune har et projekt sammen med Fibia om at undersøge, om de kan opnå 40 pct. i opbakning til fibernet i et typisk landområde i kommunen. Kommunen må ikke involvere sig økonomisk i projektet, men kommunen vil gerne være med til at informere om projektet, og såfremt det viser sig, at der er interesse for at tilslutte sig fiberprojektet, vil kommunen være behjælpelig med hurtigt at give tilladelser til gravearbejde og tilslutninger.
Ifølge Martin Damm er det ikke kommunen, der skal stå i vejen for udrulningen af fibernet ved at være længe om at give tilladelser. Desuden er Kalundborg Kommune ved at undersøge, om den må skrive direkte til borgerne i e-boks om fiberprojektet.
 
”Vi har en interesse i at få rullet fiber ud til så mange som muligt for at få flere borgere og virksomheder til kommunen. Men det offentlige vil også gerne digitalisere sin kontakt med borgerne, og derfor er det nødvendigt, at borgerne kan komme i kontakt med kommunen digitalt,” siger Martin Damm.
Ifølge Martin Damm har Kalundborg Kommune problemerne helt tæt inde på kroppen med dårlig infrastruktur. Mange er hæmmet i deres daglige virke på grund af dårlig digital infrastruktur. Hver anden ejendom i kommunen har mellem nul og 5 Mbit/s. Det er disse røde pletter kommunen gerne vil have vasket af.

 
 
FAKTA
 
Hver anden boligkøber
undersøger internetforbindelsen
inden de køber hus
 
En undersøgelse fra Boligsiden.dk fra 2018 viser, at hver anden huskøber undersøger internetforbindelsen inden boligkøb, og helt op til 90 procent af de danske kommuner mener, at det er vigtigt at have hurtigt bredbånd for at understøtte bosætningen og erhvervsudviklingen i kommunerne.