Johnny Iversen EG: ”Det er jeg selvsagt rigtig glad for

Johnny Iversen EG: ”Det er jeg selvsagt rigtig glad for

EG er løbet med den nye kontrakt til udvikling og drift af økonomisystemet ØS Indsigt, som ejes af en forening med ti kommuner og to regioner. ”Det er jeg selvsagt rigtig glad for,” siger divisionsdirektør Johnny Iversen, EG.
”Det er jeg selvsagt meget glad for, og jeg mener, det er det rigtige for de ti kommuner og to regioner, der er medlemmer af foreningen og som ejer økonomisystemet. Vi skal modernisere applikationen og gøre økonomisystemet mere tidssvarende,” siger Johnny Iversen.
EG har været leverandør til ØS Indsigt i rigtig mange år. Men Johnny Iversen understreger, at det er en ny kontrakt, og at der ligger en stor moderniseringsopgave foran EG og for ejerkredsen med at gøre økonomisystemet tidssvarende.
”Der er i de senere år sket udskiftninger af store centrale it-systemer i forbindelse med monopolbruddet. Mange af systemerne har et naturligt interface til økonomisystemer. Så en del af moderniseringsopgaven består nu i, at ØS Indsigt får åbne interfaces over mod andre systemer og at sikre, at løsningen understøtter den fællesoffentlige rammearkitektur. Samtidig får langt flere medarbejdere mobile enheder, og efterspørger derfor mobil adgang til data i økonomisystemet. Endelig taler vi om at kigge på mulighederne for at automatisere rutineopgaver med robotics og lave dataanalyse med Big Data. Det er nogle af de opgaver, som vi forventer, at der skal løses i den nye kontrakt,” siger Johnny Iversen.   
 
Første udbud
I det første udbud tabte EG kontrakten om applikationsudvikling og -
vedligeholdelse til Miracle, mens EG vandt kontrakten om drift af systemet. Der var imidlertid ingen tvivl om, at det var den første opgave, der var den vigtigste at vinde for EG. Det skete i maj 2018.
EG klagede over EU-udbuddet om ØS Indsigt. Klagenævnet for EU-udbud gav EG medhold i klagen. Så annullerede ejerkredsen bag ØS Indsigt udbuddet og sendte økonomisystemet ud i et nyt offentligt EU-udbud efter sommerferien.
I stedet for at dele udbuddet op i to dele, som det skete i første runde, blev det nye udbud en samlet kontrakt, hvor udvikling og vedligehold af applikationen blev slået sammen med driften. Det er den kontrakt EG nu har vundet.
Der var tre som bød på opgaven i anden runde. Foruden EG, var det CGI og Netcompany. Det var klageren som løb med hele kontrakten.
”Vi klagede jo ikke over udbuddet bare for at klage. Vi klagede, fordi vi mente, der var noget at komme efter. Klagenævnet for EU-udbud gav os jo ret i vores klage. Det var vi tilfredse med, ligesom vi er tilfredse med at have vundet den samlede kontrakt i denne anden runde, og som jeg også mener er det bedste for kunderne i de ti kommuner og to regioner,” siger EG’s divisionsdirektør Johnny Iversen.
Den ny kontrakt løber til november 2021 og kan efterfølgende forlænges med to gange et halvt år.
EG har udviklet og driftet ØS Indsigt siden starten.
Johnny Iversen omtaler ØS Indsigt som en stor kontrakt.