Hvidovre Kommune overtager formandskabet i DSD

Hvidovre Kommune overtager formandskabet i DSD

Hvidovre Kommune har overtaget formandskabet for Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening (DSD), som er et samarbejde mellem 11 kommuner på vest-
egnen. Ny formand for DSD er Hvidovres kommunal-
direktør Nich Bendtsen.
”Jeg har glædet mig til, at Hvidovre Kommune skulle overtage formandskabet for DSD. Vi har haft stor nytte af samarbejdet indtil nu og har været meget aktive i mange af foreningens udviklingssamarbejder, så det bliver rigtig spændende at stå i spidsen for foreningen foreløbig de næste to år,” siger han.
Med formandskabet følger værtskabet for DSD’s sekretariat, der nu flytter ind i kontorfællesskab med Hvidovre Kommunes digitaliseringsafdeling.
Sekretariatet består af fire medarbejdere: Michael Jensen, som er sekretariatschef, to databeskyttelsesrådgivere, Julie Egholm og Daniel Bach, der tilsammen rådgiver ni af foreningens 11 medlemskommuner – og Lisbet Lund Nielsen, der varetager det fælles tilsyn med kommunernes databehandlere.
Blandt de projekter, som digitaliseringsfællesskabet samarbejder om, er implementering og brug af Aula på dagtilbudsområdet og monopolbrudssystemerne fra KOMBIT desuden udviklingsprojekter om digitale assistenter og kunstig intelligens. Foreningen har også som formål at sikre medlemskommunerne bedre og billigere it-systemer. Endelig skal DSD understøtte kommunernes arbejde med datasikkerhed GDPR.
 
De 11 kommuner: Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Herlev,
Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre, Solrød og Vallensbæk.