Hjælper ikke mobildækningen synderligt på Langeland

Hjælper ikke mobildækningen synderligt på Langeland

It-og digitaliseringschef Bent Knudsen, Langelands Kommune, mener ikke, at 1800 Mhz-auktionen på mobilområdet vil gavne mobildækningen på Langeland synderligt. Byer som Tranekær og Ristinge og områder nord på øen, der også er beboet af mange sommerhusgæster er notorisk dårligt dækkede. Derfor er de to områder på hver 1 kvadratkilometer ikke nok for at løfte øens samlede mobildækning.
Langeland og nordkysten på Sjælland er kendt for mobilhuller. Varde Kommune har ikke en eneste blandt de 2200 adresser, der vil få bedre dækning. Odsherred Kommune, som har klaget over manglende mobildækning, har heller ingen adresser med på mobildækningskortet.
”Langelands Kommune har længe satset på 3G og 4G løsninger til plejeområdet – inden for KOL, diabetes og hjertesygdomme – når borgere skal monitoreres midlertidigt eller i hjemmet. Senere på efteråret vil vi  få lavet vores eget kort for mobildækning på Langeland. Teleselskabernes teoretiske beregninger over bredbåndshastigheder kan vi ikke bruge, når vi skal monitorere patienter i eget hjem.”
”Samlet set vil 1800 Mhz ikke give den dækning, vi har brug for til at hjælpe vores borgere,” siger Bent Knudsen. 
 
Af Flemming Kjærsdam