Guldborgsund Kommune glæder sig

Guldborgsund Kommune glæder sig

Bredbåndskonsulent Niels Kjærgaard, Guldborgsund Kommune, glæder sig over, at 5.000 husstande i Nykøbing Falster får tilbud om fiber til 0 kr. i tilslutning. Han vil også gerne se udrulningsplanerne fra Fibia for andre områder i kommunen.
Det går godt med internetforbindelserne. Både med fibernet i byerne og de leverandører som udvikler fast-trådløst i landområder.
”Nu har Fibia meldt ud, at de kommer til Nykøbing Falster og at de vil tilbyde fiber til alle. Jeg glæder mig til at se de konkrete udrulningsplaner fra Fibias side. Dialogen med Fibia kører på et overordnet niveau. For os som kommune, handler det om at få informeret de folk i kommunen, der sidder med gravetilladelser. Vi har noget vejkapital, vi gerne vil beskytte. Der er ingen grund til at lægge asfalt på en strækning, hvis Fibia har planer om at komme at grave. Det er vi selvfølgelig interesseret i at vide. Men vi involverer os ikke mere med Fibia end med andre leverandører. Det er vi tilbageholdende med”.
 
Guldborgsund Kommune er også en sommerhuskommune, og ifølge Niels Kjærgaard, har kommunen de to seneste år holdt en konference for sommerhusejere og udlejningsbureauer i området. Der mangler overnatningsmuligheder i kommunen hen over sommeren. Udlejningsbureauer gør sommerhusejere opmærksom på, hvad der skal til for at få lejet flere sommerhuse ud. En af de ting turister efterspørger, når de lejer sommerhus, er hurtigt internet.
”Vi mangler overnatningsmuligheder i området – især i juni-juli-august måned. En af de faktorer, der betyder noget, når man skal udleje sommerhuse, er hurtigere internet. Både grundejerforeninger, udlejningsbureauer efterlyser hurtigere internet. Så der er stor interesse for hurtigt internet i sommerhusområder. Der er også ejendomsmæglere, som fortæller, at huskøbere, der vil købe huse i landområder, også interesserer sig for internethastigheder på ejendommen,” siger Niels Kjærgaard.
 
 
FAKTA
5.000 husstande i Nykøbing Falster i Guldborgsund Kommune får nu tilbud
om at blive koblet gratis på fremtidens fibernet. I de kommende uger
afdækker Fibia interessen for at blive koblet på.