Digitaliseringsmessen15: Hele Danmarks digitale væksthus

Digitaliseringsmessen15: Hele Danmarks digitale væksthus

Digitaliseringsmessen15 sætter rekord for syvende år i træk. Interessen fra leverandører og alliancepartnere har aldrig været større. Antallet af leverandører, som stillede op på Digitaliseringsmessen14, var 95, og der var seks alliancepartnere. I år var der 127 leverandører heraf syv alliancepartnere
Ikke nok med større bevågenhed fra markedet. Det kommunale it-marked forandrer sig i disse år. Både teknologisk og med nye segmenter, der pibler frem. Det er særlig interessant, hvis væk- sten i antallet af leverandører på Digitaliseringsmessen15 dækker over disse nye forandringer. Kit-Magasinet gik på opdagelse in- den for Learning Management Systems, som alle kommuner skal købe og påbegynde implementeringen af inden august  2017.
Her fandt vi de fire største leverandører af LMS-systemer, som er et helt nyt segment, der understøtter digital undervisning i folkeskolen. Den største leverandør af LMS-systemer, direktør Søren Adolph, Meebook, fortæller: ”Der er knivskarp konkurrence mellem leverandørerne, men at det er en fair kamp og at der ikke bruges  beskidte kneb.”
 
Markedet virker og kommunerne tager godt imod
En anden trend, som Digitaliseringsmessen15 i Odense Congress Centre også lagde gulv til, er kommunernes stadigt tættere sam- arbejde  om digitaliseringen.
To ud af tre kommuner planlægger eller har indgået et samar- bejde med andre kommuner. Det siger Rambølls nyeste rapport IT i Praksis 2015. Det er altså mere reglen end undtagelsen, at kommunerne samarbejder. Det vil forandre efterspørgslen og sætte en ny dagsorden på markedet.
OS2-standen, der var vældig godt besøgt, og som er kommunernes samarbejde for åbne løsninger, har fået en vaskeægte succes med KITOS – Kommunalt IT Overblikssystem – som nu har nået en udbredelse til 68 kommuner. Sekretariatsleder Brian Ander- sen, KITOSOS2, fortæller, at der er opstået et kæmpe behov i
it-afdelingerne for at få overblik over kommunens egen it-portefølje, og at det er digitaliseringsstrategierne og Monopolbruddet, som varetages på kommunernes vegne af KOMBIT, der har sat skub i det. KITOS bliver også sendt i udbud om få uger for at få udviklet en version 2 af systemet.”
Der er ikke tale om et helt nyt system.
De syv alliancepartnere i år: Atea, Digitaliseringsstyrelsen, Ditmer, KMD, KOMBIT, PWC og SE CloudFactory.

Stedet hvor der kan hentes inspiration
I år fik Digitaliseringsmessen besøg af 2100 mennesker. Digitaliseringsmessen arrangeres i fællesskab af KL, Borgerservice Danmark, KL og KIT@.