Digitalisering og automatisering under Coronakrisen

Digitalisering og automatisering under Coronakrisen

Selvom Coronakrisen har sat mange ting i stå, er det også væsentligt at notere fremdriften på en række områder. Kit-Magasinet har lavet en artikelserie om en række spændende nye projekter i kommuner, som anvender nye teknologier og som er bemærkelsesværdige i den forstand, at i tre ud af fire tilfælde, er der tale om iværksætterfirmaer, som er leverandører af de nye løsninger. Det vil sige markedet fungerer.

Der er tale om en chatbotløsning i Aarhus på vegne af 77 kommuner. Det er Watson fra IBM, verdens ældste it-virksomhed. Jammerbugt Kommune har entreret med Mugato inden for automatiseret overvågning af it-infrastruktur ved hjælp af kunstig intelligens og machine learning.

Herlev Kommune anvender blockchainteknologi fra Reflective til brugeradministration. Og endelig Syddjurs og Aalborg, som har købt en løsning fra DCR Graphics til automatiseret overvågning af lovmedholdelig sagsbehandling. Alle fire cases er eksempler på, at kommunerne investerer under Coronakrisen. Digitaliseringen og automatiseringen fortsætter under Coronakrisen.