Dania har gang i sin eksport

Dania har gang i sin eksport

Det danske softwarehus, Dania Software, har solgt skabelonløs- ningen Dynamic Template til to engelske kommuner, Gravesham Borough Council og Newham, som er en kommune i London. ”Vi er godt tilfredse med den udvikling,” siger partner CSO, Lars Hintze Andersen, Dania Software.
Firmaet deltog på Digitaliseringsmessen15 og har foruden England også landet kontrakter i Norge og Sverige. Vesterås Kommune implementerer i november 2015 og har en installation kørende i Kragerø i Norge.
De danske it-løsninger har meget at byde på, inden for et segment for skabelonløsninger:
“I Danmark har vi udviklet en digitaliseringskultur, der forsøger at tænke i effektive og intelligente helheder. Det er den slags løsninger, vi oplever stor efterspørgsel på fra udlandet,” forklarer Lars Hintze Andersen, der understreger, at Norge ligner Danmark en hel del på det område.
Firmaet har indgået en aftale med det norske softwarefirma Kommuneforlaget, der skal sælge de danske løsninger til norske kommuner og offentlige virksomheder. Aftalen træder i kraft 1. januar 2016.
Dynamic Template er en skabelonløsning som styrer en kommunes produktion af dokumenter. Til at styre denne produktion benytter en kommune fra flere hundrede til mere end tusind forskellige brevskabeloner. Ved at købe skabelonløsningen, kan kommunerne reducere antallet af skabeloner til mellem fire-otte skabeloner.
Ifølge Lars Hintze Andersen bruger mange danske kommuner også løsningen. I Aabenraa Kommune gik man fra 8.000 brevskabeloner til bare seks brevskabeloner.