Bestyrelsesformand Jørgen Bardenfleth, Mugato: ”Vi ser spændende muligheder i kommunemarkedet”

Bestyrelsesformand Jørgen Bardenfleth, Mugato: ”Vi ser spændende muligheder i kommunemarkedet”

Det nystartede, danske softwarehus, Mugato, har på kort tid fået nye kunder i kommune-
markedet inden for automatiseret analyse af it-infrastrukturen. ”Vi ser spændende muligheder i kommunemarkedet,” siger bestyrelsesformand Jørgen Bardenfleth, Mugato.
Firmaet Mugato er blot et år gammelt og har allerede fået tre-fire kommuner som kunder
og flere er på vej. I sommeren 2019 gik Mugatos to stiftere ud og rejste kapital. Her kom en række business angels ind - heriblandt Jørgen Bardenfleth.

”Der er konkurrerende produkter på markedet inden for analyse af it-infrastrukturen, men de kan slet ikke det samme som vores. Vores løsning åbner et helt nyt marked for kommunerne. Det skaber automatiseret et overblik over it-infrastrukturen, og det overblik fører til, at kommunerne sparer nogle penge. Så vi er blevet godt modtaget,” siger Jørgen Bardenfleth.  
Mugato fortæller, at virksomheden, der gik i drift i efteråret 2019 på kort tid har fået tre kommuner som kunder. Foruden Jammerbugt, er Herlev og Hillerød også kommet med – og så en fjerde, som er i pilottest - en kommune han ikke kan oplyse navnet på.

Gennem det seneste år har stifterne og de eksterne investorer opbygget selskabet, der leverer en SaaS-løsning, som automatisk indsamler information om virksomhedens it-infrastruktur.
Ved hjælp af algoritmer og machine learning visualiserer løsningen forretningsapplikationer og deres underliggende it-infrastruktur.

Jørgen Bardenfleth er tidligere direktør i Microsoft Danmark og formand for IT-Brancheforeningen. Selskabets service kræver en dybtgående teknisk forståelse af Microsofts produkter, og hele ledelseslaget i virksomheden tæller gamle garvede kræfter fra Microsoft.
Udover investeringerne fik selskabet et lån af Vækstfonden i deres ’Early Engagement Program’. Her er det muligt at låne op til 3 mio. kr., hvis man selv kommer med et tilsvarende beløb.
En del af pengene er blandt andet gået til at rekruttere det team, der skal drive forretningen.
I dag udgøres medarbejderstaben af syv fuldtidsansatte og tre deltidsansatte, der holder til på kontoret på Østerbro i København.
 
”Under Coronakrisen er vi begyndt at kigge på regioner og styrelser. Det viser sig, at det offentlige marked ikke er så hårdt ramt som det private, derfor ser vi gode muligheder her. Behovet for at bring ledelse og IT tættere sammen har aldrig været højere, og Mugato bibringer en vital gennemsigtighed og forståelse, som kan kapitaliseres i omkostningsbesparelse og mindske risici – med en hastighed, der ikke er set tidligere. Og Coranakrisen har kun gjort den dagsorden endnu mere aktuel, hvorfor vi nu også kigger på regioner og styrelser,” siger Jørgen Bardenfleth.